Her bor vi nå

Her, på Waisenhusloftet, bor Lars, Mossa og jeg. Vi har en liten, koselig leilighet som vi er veldig fornøyde med.  Vedovn, god takhøyde og store karnappvinduer med utsikt mot Nidelven gir solid koselighetsfaktor midt i byen. Faktisk ligger Waisenhuset vis á vis Nidaros domkirke, noe som ikke alltid er like morsomt en søndagsmorgen når man forsøker å sove. På den andre siden har jeg jobbet mange gode søndagstimer i domkirken, det har vært matnyttig, hyggelig og givende med en så eksotisk arbeidsplass og flotte kolleger.

For tiden er jeg ungdomsarbeider i menigheten, og jobber i tillegg som klokkeravløser og kirkevakt. Lars har aldri jobbet i kirken, men begge har vært med på å synge mange korkonserter der.       Vi føler oss selvfølgelig veldig heldige som bor i akkurat dette soknet og får gifte oss i domkirken i Trondheim. Apropos bryllupet så kommer det snart en ny fane på denne siden med informasjon for gjester og andre interesserte, men for dere som allerede nå planlegger ferien deres: vielsen er i Nidaros domkirke, 25. juni 2011 kl. 14.30.

Jeg nevnte forresten Mossa. Det er altså katten vår, som du ser på bildet (i forgrunnen). Mossa kommer fra Sjetnemarka i Trondheim, og da vi fikk henne ble vi fortalt at det var en kjette. Det stemte ikke, noe som ble mer enn tydelig da hun kom i puberteten.  Nå er Mossa en kastrert hankatt som ikke akkurat er det triveligste dyret du har møtt, men et koselig kjæledyr å komme hjem til likevel. Mossa har bursdag 17.mai, og selv om hun nok er en street-mix fra drabantbyen mener vi å spore mange likhetstrekk med sibirkatter i henne. Mossa er en innekatt med litt for lite plass nå, men til høsten skal hun bli en stor og tøff gårdskatt som sørger for å holde mus og rotter unna. Det blir en stor overgang. Hvis noen har tips til hvordan dette kan gjennomføres best mulig, tar vi i mot med takk!

Som dere kan tenke dere blir det rart for alle tre å flytte fra Waisenhuset til Annastova. Her bor vi fem minutter unna Trondheim torg og Studentersamfundet og ett minutt unna domkirken, og nærmeste nabo er Prinsen kino. Annastova er en femminutts kjøretur unna Dalsfjord kirke og en fergetur unna Volda sentrum, men til gjengjeld ti sekunder unna Nilsstova, to minutter unna Dalsfjorden og førti minutter unna setra. Overgangen fra by til land blir stor, men det er nettopp disse forskjellene  som drar oss dit. God plass, frisk luft og sjø lokker mer enn svevestøv, handlegater og stress.

Misforstå meg ikke, vi har det svært bra her i Trondheim, og for min egen del har jeg masse familie i byen og kommer til å savne både dem og gamle minner og steder. Men, selv om Trondheim byr på alt dette og mer, gleder vi oss veldig til vårt nye liv på bygda med sunnmørsfamilie og gård og for meg en hel verden av nye inntrykk og muligheter.

 

Kommentarer  

 
0 # Helene 16-01-2011 12:55
Hepp! Jeg elsker bloggen deres! Jeg antar at det er tips til Mossas overgang til et nytt hjem dere ønsker? Altså hvordan unngå forsvinninger og sånn? Jeg har hatt med Sinus til diverse steder og sluppet han ut, bl.a i Molde, hvor han har bodd store deler av høsten. Første gangen hadde jeg ham inne i ca to døgn, bare for å være på den sikre siden, og så fikk han gå ut. Han kom heldigvis tilbake litt utpå kveldinga. Tror ikke det blir noe problem, særlig siden Mossa er kastrert. De mister trangen til de lange vansdringene da. Helene :)
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Marièl Eikeset Mundal 20-01-2011 16:26
Eg tykkjer vi må få ei lita oppdatering om fritidsaktivite tar og trening og slikt...
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Hanne 01-02-2011 22:49
Es ist getan!
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Trine 31-01-2011 19:49
Hanne, dette er morsom lesing!
Og jeg er jo ikke det spor overraska over at du flytter til bøgda som har oppholdt deg så mange ferier i Engdalen, samt kan å ro og fiske!
Gleder meg til å høre hvordan det går videre:) ..Liker genseren din, sykt at den fortsatt passer! "olav står på torget, lyser høyt opp mot sky.." :) Det var tider det. God tur vestover! (det er vell vestover?) hehe.. klem, Trine.
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Hanne 01-02-2011 22:48
Takk, Trine!
Roing er vi jo kløppere begge to, det er i hvert fall sikkert og visst. Stas at du har trua, jeg gleder meg og er spent.
Genseren må ha vært gigantisk når jeg fikk den, den er ikke litt trang en gang(og det er ikke som at jeg fortsatt ser ut som en femteklassing akkurat!).
Håper forresten alt står bra til i Sverige/Danmark? Pass deg for haien, det er visst fullt av det i farvannet der for tida!
Klem :)
PS Volda er vestover, ja, sørvest. Man tar Halsaferga og reiser nesten så langt sør i Møre og Romsdal som man kan komme. DS
Svar | Svar med sitat | Siter
 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 129480
Innlogging