Den annastovske julekalenderen 2016 - Luke 22

Hu hei hvor det går. 22.desember og bitte lille julaften. Jammen overlevde vi solsnu i år også. I morgen er det grøtlag, en tradisjon i Annastova, og etter at Nils har lagt seg skal vi pynte juletreet. Men i dag er det vasking som gjelder. Og handling av matvarer. Juhu.

Jeg lovte på tirsdag at det ikke ble flere filmluker, og det skal jeg holde, men ingen har sagt noe om kormusikk. I mange år sang jeg i Nidarosdomens jentekor, et fantastisk kor i landets flotteste kirke. Dirigenten, Anita Brevik, har en spesiell plass i hjertet hos alle som har sunget i jentekoret. Hun tar seg av både musikk og menneske med varme og teft, og sangerne får være med på utrolig mye spennende. I min tid rakk jeg blant annet å spille inn TV-konsert (sendt på NRK i Norge og PBS i USA), spille inn flere plater, synge i prinsessebryllup, hilse på og få gave av den japanske keiserinnen og reise på turné i USA. Listen fortsetter videre og videre. Men, som de fleste foreninger og lag har jentekoret en del faste arrangement og forpliktelser også. Så hver julaften var det å ikke sitte oppe aaalt for lenge, for første juledag var det gudstjeneste i domkirka (aka Nidarosdomen aka Domen). Fulle benker og to til fire kor. Og i stedet for å holde adventskonsert, hadde vi romjulskonsert fjerde juledag. Repertoaret varierte noe, men en del "måtte være med". Både første og fjerde dag sang vi stykket i dagens luke.

LUKE 22

Dette er min beste winkel, formoder jeg

Trykk her for å høre Eyvind Alnæs' Julemotett

Julemotetten har et langt forspill på orgel med flere seige parti som får deg til å tro at organisten må bla eller ikke helt vet hvilken finger hen skal bruke. Så kommer en resitativ sopransolo, og så tråkker orgelet i gang en intro til koret, som klemter til. Det er fynd og klam, og teksten er fullspekket med harpe og lurklang, zither og pauke.

Lars og jeg har fått være med på mange flotte musikkprosjekt, og det kan sikkert bli litt skrytete å fortelle om alt det, men det er nå bare sånn det er. Det er dette vi driver med og har drevet med lenge. Så ja da, jeg har sunget den soloen. Flere år på rad. Spennende og skummelt. Og gøy. Men det var egentlig ikke derfor jeg tok den med i kalenderen, for å få fortalt det, men heller fordi vi er så nær julen nå, og da må vi se litt på hva det handler om, sant. Så jeg tenkte den passet godt, for her kommer vi in medias res, Jesus er født og englene skremmer vettet av gjeterne på marken. Så hvis du trengte en påminnelse, på bitte lille julaft, så kan du jo høre på denne og dikte videre selv.

Eder er i dag en frelser født: Kristus, Herren, til Davids stad.

 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 129493
Innlogging