Den annastovske julekalenderen 2016 - Luke 18

Det er snart jul, kalenderen går mot slutten og det gjør desember og 2016 også. Hva kommer vi til å huske fra 2016? 1986 er enkelt. Tsjernobyl. 1994: OL på Lillehammer. 2011: 22.juli. 2016? ...Donald Trump. Jeg har ikke registrert verken nyttårskavalkader eller VGs utvalgte høydepunkter ennå, men jeg tror vi kan være ganske trygge på at det vi husker best fra dette året, er Donald Trump. Uansett om du er amerikaner eller ikke, om du hadde en mening om valget i USA eller ikke, om du heiet på Trump eller Hillary eller ingen av dem - du glemmer ikke Trump med det første. Og veldig mye rart kom fram i media under valgkampen, men det er én sak jeg synes ble skammelig underkommunisert.

LUKE 18

Jeg håper at alle som leser dette har sett Alene hjemme. Hvis du er født etter 2000 er det på en måte greit, men da anbefaler jeg å se den. Den ligger på Netflix. Tidenes mest innbringende komedie. Gøyal, nittitalls og julete. RØPEALARM: Kevin blir glemt hjemme når familien reiser på ferie i julen, og går fra å fryde seg over å være alene hjemme til å forsvare huset mot banditter. Musikken er John Williams IGJEN, gitt. Eneste komponisten som får to luker i år. Klasse.

 

Trykk her for å høre intromusikken fra Alene hjemme

Videre har Alene hjemme mange oppfølgere. Den første er selvfølgelig den beste, slik det ofte er, men toeren er også brukbar. RØPEALARM IGJEN: Kevin blir glemt igjen, denne gangen havner han på feil fly og er alene i New York. Han har heldigvis farens kredittkort (!), og tar inn på New York Plaza (der Dr. Frank-N-Furter fra The Rocky Horror Picture Show er en slags skurkete concierge til manges fornøyelse). Tyvene kommer inn i bildet igjen, og så har vi det gående. Filmen er den nest mest innbringende komedien i historien, etter eneren. Men tilbake til The New York Plaza Hotel.

Plaza er et kjent landemerke og luksushotell i New York, og har vært kuliss for mange svært kjente filmer, blant annet Alene hjemme 2, en viktig konsertscene og venue for flere avgjørende, politiske møter. Hotellet er over hundre år gammelt, og har byttet eiere mange ganger. Da vår film ble spilt inn der, var eieren ingen ringere enn: Joda, du har nok gjettet riktig. The Donald.Han kjøpte det i 1988, og sammenlignet det med Mona Lisa, "et mesterverk". Ivana Trump ble selvfølgelig hotelldirektør, han liker familiebedrifter han Donald.

Som vi har skjønt av både falske og ekte nyheter på Facebook under valgkampen er ikke Trump så veldig flink med forretninger. I hvert fall virker det sånn for utenforstående når han stadig vekk går konkurs. Så han eier ikke Plaza lenger. Han planla å gjøre om deler av hotellet til luksusleiligheter, for å prøve å betale ned gjelda. Fy skam. Folk krenkebrølte og raste. Vi snakker et stykke popkultur her, sentralt som få. Melk i steden den kua, da, Trump. Kunne solgt masse merchandize og blitt rik. Jaja. Får heller bli president, da. Banken tok over hotellet, og siden ble det solgt til en saudiprins, som igjen solgte det videre. Nå er det visst eid av et indisk konsern.

Orker du en fun fact til? Trump er med i filmen (toeren). Hotellgjest i lobbyen. Men jeg sier ikke når, du får heller se den. Og for å forstå den, må du se eneren først. Kos deg!

 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 118216
Innlogging