Den annastovske julekalenderen 2016 - Luke 16

Det har blitt mye nostalgi i denne kalenderen, mer enn jeg hadde forventet. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på den statusen vi har gitt julen i samfunnet vårt. Det handler mye om fordums jul, og å gjenta den. Forhåpentlig har du som leser satt pris på det. Enten ved å leve deg inn i våre minner og assosiasjoner til musikken vi har presentert så langt, eller ved å hente fram dine egne. Men i dag skal jeg prøve å styre i en litt annen retning.

For vi kan ikke bare lulle oss inn i pepperkakedeig og glitter, og late som at hver jul for alle er tapetsert med trådløse juletrelys og gavedryss til langt på natt, omgitt av sprekkmette og lykkelige familiemedlemmer. Vi må snakke om at ikke alle gleder seg til jul. Og vi gjør det også, og det er kjempebra. Jeg får virkelig nytt håp for oss alle når jeg leser om Reidun (91) som for noen år siden rykket inn kontaktannonse i Aftenposten og etterlyste noen å feire jul med. Hun skrev til og med at hun skulle betale godt(!) for de som ville være med henne. HELDIGVIS gikk folk av skaftet. Reidun fikk hundrevis av brev og ble nedringt av fremmede som ville ha besøk av henne på julaften. Jeg velger å tro at det ikke var betalingen som drev dem, men ønsket om å gi et medmenneske en god julefeiring, og at de ikke tok seg særlig godt betalt. I år er det alenemoren Linda (32) på Fosen vi hører om. Hun har barnefri julaften, og inviterer alle enslige hjem til seg for å feire jul. Ingen skal sitte alene. Det er helt avgjørende at vi stiller opp for hverandre på denne måten. Det er så mørkt ute nå, og enda mørkere hvis vi er alene.

Jeg kjenner en som ikke liker julen. Den gir ham ingenting. HELT uinteressant. Og siden fokuset folk flest rundt ham og media har på denne tiden, stort sett dreier seg om jul, kan en jo tenke seg at det må bli vanskelig å ikke være sur, selv om han faktisk sjelden er det. Han jobber mye i jula, han har en jobb som ikke stenger selv om det er jul. Og det liker han. Men ikke å snakke om jul. Og det må også være greit. Det er sikkert flere som ham.

LUKE 16

Dagens luke er til dem som ikke gleder seg til jul. Jeg håper alle slipper å være ensomme, å tvinges til å like jul mot sin vilje, å oppleve ustabile familieforhold og traumatiske episoder og jeg håper at alle som ikke har råd til en "grunnleggende" julefeiring får økonomisk hjelp. Jeg håper de som har kjærlighetssorg i julen får trøst, jeg håper ingen homofile tvinges inn i skapet igjen for å tekkes trangsynte slektninger, jeg håper alle som vil får gå rundt juletreet og jeg håper alle får en fin jul, enten de vil det eller ikke.

Jeg håper alle får julekort med signerte bilder av Elvis

Trykk her for å høre Elvis Presley synge Blue Christmas

 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 118210
Innlogging