Den annastovske julekalenderen 2016 - Luke 14

Ti dager igjen til jul! Oioi, nå begynner jeg å glede meg!

Og endelig er det filmmusikk igjen. Det er viktig å se på film i jula. På julaften før middag, gjerne, og veldig viktig alle dagene i romjula når det regner. Kanskje du endelig kan få binga fra deg hele GOT? Jeg kan likevel ikke garantere at denne luken blir kjemisk fri for korprat, det er så fort gjort å ramle utpå. Det kan faktisk være at vi skal en kjapp tur innom det morsomste koret jeg har sunget i, sånn apropos å ramle utpå - for å si det svart på hvitt.

LUKE 14


Dagens luke skjuler musikk fra filmen The Nightmare Before Christmas, en film jeg dessverre ventet mange år med å se. Har du ikke sett den, sier du? Se den, sier jeg. Skal prøve å ikke spoile, men her har vi et univers der flere byer leverer høytider til resten av (den amerikanske) verden. Julebyen, Halloweenbyen, St.Patrick-byen, med flere. Og helten i Halloweenbyen, Jack Skeleton, er gresskarkonge. Han leder innbyggerne i arbeidet med å forberede og gjennomføre Halloween hvert år. Julenissen gjør selvfølgelig det samme i sin by, og så videre. Problemene oppstår når Jack blir lei og vil ha forandring. Han reiser til julebyen, og denne sangen er reaksjonen han har når han opplever jul for første gang. For det er jo ganske koko hele greia. Her sitter jeg og har kakeboksene fulle med utallige kombinasjoner av sukker, smør og mel, og i lysestaken på spisebordet har vi bare tent TRE av FIRE lys. Alt med jul er sprøtt hvis du ikke har sett det før, og ingenting av det betyr noe for deg. Fint, ja, koselig og fascinerende, men helt uforståelig. Denne følelsen er fanget opp i sangen What's this, en hektisk hopping og dansing rundt i julebyen der han tar inn alle inntrykkene, setter ord på dem, undrer seg og haster videre.

 

Trykk her for å høre What's This fra Tim Burtons The Nightmare before Christmas

Det er ganske håpløst at jeg ikke hadde sett denne før i 2009, den kom nemlig ut i 1993. -Typisk deg, Hanne, sier Mamma nå. -Jada. Men så kommer jeg til det derre koret. Det var på grunn av Knauskoret at jeg til slutt så den. Et fantastisk kor i Trondheim, adresse Studentersamfundet, type blanda a kapella. Synger både rask og rolig musikk som ingen skulle tru at noko kor kunne shubidu. Jeg ble med etter nyttår i 2008, Lars hadde allerede gått der et år. Ikke tilfeldig. Vi ble kjærester den våren, ikke tilfeldig. Vi har tusen venner derfra, ikke tilfeldig. Mange av dem er musikere av et eller annet slag, ikke tilfeldig. Helt kort og enkelt så er det et fantastisk kor, det beste studentkoret i Norge både musikalsk og sosialt. En subjektiv mening, men jeg har studert veldig mange andre fra utsida. Så hvis det er noen 19-åringer som leser dette: Søk NTNU, søk TKS/TSS (les deg opp så skjønner du greia), søk Knauskoret.

Og så ble det jula 2008, og vi skulle synge det kleine, tradisjonelle julenummeret til Knauskoret. When You Wish Upon A Star med uforståelig og uspillelig PIANOKOMP. Vi hadde hørt gjetord om hvor dårlig det pleide å gå. Revolusjonære som vi var, laget vi (dirigenten vår) en julemedley. En kompott av fantastiske julemelodier med elegante overganger og høy underholdningsverdi uten hatter, barter og nesten uten koreografi. Vi holdt det hemmelig helt til konserten, og Storsalen i Samfundet var stappfull. De hadde hørt det før, Knauskoret som lattermilde og flaue led seg gjennom pliktnummeret. Men den gang ey. Og det var så gøy, og vi var så kry og begeistra. Og salen eksploderte.

De synger den fortsatt, selv om ikke vi er med. Niende året på rad. What's This er ikke med, men en annen sang fra filmen. Tipper du kan gjette hvilken hvis du lytter godt til teksten. (Gjetter du også hvem som introduserer koret i mikrofonen?):

Trykk her for å høre Knauskoret synge Julemedley i 2008

 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 118224
Innlogging