Prosjekt: Birøkt. Del IV: Dåp! OG generell oppdatering

God sommer!
Til alle som har vinduer og dører, og følger med på været utenfor: den kom jo til slutt. Det er dessuten skoleferie for alle som studerer eller underviser, og resten av dere har vel enten ferie nå, eller snart. Med mindre dere er bønder.
Hurra, for en deilig tid dette er! Det gror og vokser her i Annastova, og snart er det masser av grøde å ta seg av. Mer om det lengre nede.

Takk til alle som har deltatt i avstemninga på dronningnavn! Siden sist har vi bestemt oss for å utvide med enda en kube. Vi skal derfor sette navn på fire kuber: Kube én og to som vi starta med, kube tre som blir en avlegger av kube én og kube fire - svermekuben. Disse blir nå hetende Maud, Latifah, Kiki Sørum og Makeda. Under ser dere et bilde av kuben til Makeda:


Ellers har vi mye å gjøre. En viss ettåring krever mye oppmerksomhet. (Selv om han selvfølgelig også gir oss mye glede.) Så når valget står mellom å jobbe med prosjektene våre, eller blogge om dem, blir valget ofte litt for enkelt. Derfor skal dere få en liten oppdatering på det meste i dette innlegget.
Hvis vi starter med å gjøre opp status på selvforsyning, som er hovedmålet for oss i Annastova, ser det slik ut:

DETTE ER VI SELVFORSYNT MED

DETTE BLIR VI SELVFORSYNT MED SENERE I 2015

Egg, kyllingkjøtt, sauekjøtt, potet, salat, asparges, basilikum, timian, persille, rosmarin, estragon, lavendel, dill, kjørvel, rabarbra, gressløk, vin, saft og syltetøy av rips, bringebær, jordbær, stikkelsbær og hylleblomst, og hvis vi henter melk i fjøset: alle melkeprodukter samt is.

Honning, kepaløk, sjalottløk, purre, hvitløk, tomat, jordskokk, artisjokk, fersken, jordbær, epler, pærer, plommer, bringebær, rips, stikkelsbær solbær, nyper, nøtter, sopp.

Det må vi være fornøyde med, synes vi. Men det kan bli bedre! Neste år skal det utvides med kål i åkeren, og vi ønsker oss ender og gjess, og kanskje ei ku og en gris. Kanskje prøver vi igjen med andre grønnsaker som gulrot, erter, eller selleri, det bestemmer gartneren på gården (ikke meg). Videre kan en jo alltid plukke mer bær og lage mat av skvalderkål og ramsløk og annet spiselig som står der ute og venter.
Lars hentet nylig melk i fellesfjøset, det ble skummamelk, smør, yoghurt og surmelk. Spesielt fornøyd var han med dessertyoghurten, smakssatt med hjemmelaget syltetøy. Så selvberga atte hjælp! Kan hende det blir ysting senere i år også.
Hvis dere ber pent kan det være dere får være med å bestemme hva som skal i jorda, så følg med!

Av annet nytt har vi bygget et hønsehus, det må nok komme et eget innlegg om det en regnværsdag. Det er mobilt, og laget i signalbyggstil. Akkurat nå oppgraderer vi området rundt drivhuset. Under ser dere kjøkkenhagen ta form:

Drivhuset og kjøkkenhagen Salat og urter

Fortsatt god sommer til alle!

 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 126265
Innlogging