Prosjekt: Birøkt. Del III: Navneavstemning

Dere lurer vel fælt på hvordan det står til i bigården vår? Jo da, de overlevde vinteren. De fikk fôr om høsten, og så sto de i fred og holdt seg varme inne mens det var varmt ute. De liker å ha 25 grader i kuben sin, så en isolerer kuben for dem og så klumper de seg i midten. Nå er de i gang med å bygge opp en ny, stor familie som skal sanke honning i sommer. Dronninga legger egg, husbiene steller egg og yngel og trekkbiene samler nektar, pollen og vann.

Nå synes vi det er på tide at de to dronningene får navn. Antall bier kan komme opp mot 60.000 om sommeren, så det blir for mye jobb å gi alle navn, men dronningene synes vi kan få. Vi skal også, hvis alt går bra, utvide med en kube til i løpet av sommeren, og vi trenger derfor tre dronningnavn. Her ber vi om hjelp fra leserne våre. Under finner du avstemningen, hak av for det navnet du liker best! De tre mest populære blir brukt.

 

(Forklaring til enkelte av navnene:
Makeda er det bibelske navnet til dronningen av Saba, Semiramis var en assyrisk dronning som de hengende hagene i Babylon ble bygd til ære for, Hatshepsut var en meget fremgangsrik, kvinnelig farao, Boudica var en keltisk dronning som gjorde opprør mot romerne, Dido var den første dronningen av Kartago.)

 

 

Kommentarer  

 
0 # Tigertorger 15-05-2015 23:27
Benkeforslag på Kleopatra
Svar | Svar med sitat | Siter
 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 126258
Innlogging