Lars

LarsDette er Lars. Han er sunnmøring. Ikke en sånn pengefiksert, masete en, men en blid og kreativ en. Nærmere bestemt kommer Lars fra Sætre i Ulvestadbygda i Volda. Dessuten er han odelsgutt, han har utdanning innen søm og lingvistikk og er en som liker brokkoli. I løpet av snart syv år i Trondheim har han lært seg flytende trøndersk, vært med på å starte det som i dag er blant Norges fremste blandakor og dessuten blitt kåret til ridder. Er det rart jeg liker ham?

Lars er en kløpper på kjøkkenet, på det punktet er vi ganske like. Senest nyttårsaften disket han opp med kalkun til mange sultne slektninger hjemme hos min mor, og skulle du be ham om å servere coq au vin til Øyvind Hellstrøm er ikke Lars den som snur i døra. Han lærer seg ganske enkelt å lage coq au vin, og så får han det til. Ganske uforskammmet. Dette er nemlig veldig typisk Lars: Han lærer seg det han har lyst til å kunne. Stort sett uten nevneverdige problemer. Når det er sagt er nok OL-gullet i høydehopp uansett utenfor rekkevidde, men vi kan jo alltids kjøpe en giraff hvis vi skal ha ned noe fra taket en dag.

I det siste har Lars snakket mye om høns. Som dere har skjønt av denne siden skal vi flytte til Sætre og Annastova og prøve oss på gårdsdrift. Da er det klart en må ha høner! Hønene må ha et hønsehus, og det har Lars allerede designet i et av de spektakulære dataprogrammene sine. Han har også funnet ut hvilke raser vi skal ha, og lovt at jeg skal få klappe en. Høneraser er forresten ganske forskjellige, har jeg lært av Lars. Noen er flinke til å verpe, andre til å ruge. Dermed har man mange verpehøns som lager spiseegg og rugeegg, og noen færre av rugehønsa som lager kyllinger. Det er for øvrig ganske vanlig dette at man lærer ting av å snakke med Lars. Han er kunnskapsrik og liker å fortelle, og folk liker å høre på ham.

Apropos dataprogrammer: Lars har startet eget firma, Nilsgard. Nilsgard leverer grafiske tjenester og nettdesign og mye mer, dere kan jo sjekke selv på nilsgard.no. Firmaet ble startet i 2010, og er altså oppkalt etter farsgården. Det blir spennende å følge med på hva Lars får til med firmaet, og til høsten pakker Lars både kone og firma i veska og drar hjem til Sæsstripa. Dette gleder han seg til, for selv om han lenge trodde at byen var plassen for Lars, viser det seg at det er både trangt og bråkete her. Dessuten kommer forhåpentligvis familie og venner på besøk jevnlig for å bivåne rurale krumspring og innta både coq au vin og pinnekjøtt, og skulle det skorte på kor og quiz kan han jo bare starte det selv!

 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 129484
Innlogging