For å bruke et loslitt uttrykk: It's alive!

Sunnmørsvinter

Sinus i den eneste stolen Mossa lar ham ligge i.Kjære lesere!
Jeg har vinteravspasering. Egentlig er jeg i praksis i videregående, men siden elevene har vinterferie har også lærerne fri, altså vinteravspasering. Nå ser dere kanskje for dere spreke skiturer med kakao, appelsin og kvikklunsj i sekken, anorakk og solkrem og andre herligheter, men sunnmørsvinteren har så langt ikke lagt til rette for slike påskekoslige aktiviteter. I dag, for eksempel, blåser det så det hyler rundt huset, og regn avløses kun av hagl for avvekslingens skyld. Dette vil si at jeg og kattene er inne og fyrer i ovnen og later oss. Det går an det også, synes Mossa og Sinus, men selv ville jeg jo helst ha gått på ski. Haha.

Mossa i kurven sin. Katter vet hvordan man skal slappe av.

Hvis alt går bra kommer det seks kyllinger ut av disse sju eggene på tirsdag.For å komme til saken: En av tingene vi sysler med om dagen er jo selvsagt kyllingene som dere har lest om tidligere. For halvannen uke siden lyste vi dem med vår hjemmelagede eggelyser, og vi så kimer i fem av ni egg. To av dem, de bruneste, var for mørke til at vi så skikkelig om det var liv, så vi lot dem ligge. Det har etter hvert blitt tydelig at det er liv i seks av sju egg.

Hjemmelaget eggelyser. En lommelykt og et telysomslag med hull i bunnen.Nå er vi kommet til dag 17, og fra i morgen av skal vi slutte å snu dem. Eggene skal ligge i fred inne i rugemaskina helt til tirsdag, som er terminen. Dette vil si at de gjerne kan snus litt ekstra i dag, eller i hvert fall passelig mye. Så, jeg gikk ned for å snu dem, og passet på å snakke litt til dem med det samme. Hønemora småprater nemlig med kyllingene før de kommer ut, slik at de kjenner stemmen hennes, derfor prøver jeg å gjøre det samme. Det er jo greit om de kommer når jeg roper på dem, er dere ikke enige? Uansett: Vet dere hva som skjedde? Det ene egget beveget på seg! Av seg selv! Da jeg snakket til det! :O
Jeg ble så rørt at jeg måtte gråte litt, og så opprømt at jeg nesten ringte Kongen. Kunne ikke telefonnummeret hans, så jeg skrev et blogginnlegg i steden. Hvis du leser dette, Harald: gratulerer med overstått! Du må gjerne komme til Sætre en tur og se på kyllinger, her er det rolig og fredelig og helt paparazzifritt. Dette gjelder selvfølgelig alle dere andre lesere også, kom på besøk - men gi lyd på forhånd så vi vet at vi er hjemme.

Ser dere den lille kimen? Spennende!Vi går altså noen spennende dager i møte i Annastova, det blir vanskelig å legge seg etter hvert som små nebb og føtter begynner å stikke ut av eggene. Dette tar visst lang tid, har Lars fortalt meg, og kyllingene må få klare det helt selv. Hvis en hjelper dem av med skallet kan de faktisk blø i hjel. Blodsystemet deres er nemlig forbundet med hinnen innenfor skallet, og denne må de frigjøre seg fra mens de klekker. Rare greier. Beklager forresten elendig billedkvalitet i dette innlegget. Jeg er ingen stor fotograf, og å ta bilde i mørket samtidig som man holder et egg er i allefall ikke en enkel oppgave.
For øvrig lurer jeg litt på hva dere helst vil lese mer om? Har registrert at blogginnlegg fra Annastova stadig vekk etterlyses gjennom diverse kanaler, og vi har mye vi kan skrive om, men det er jo greit å ta en liten markedsundersøkelse i ny og ne. Dette er altså ikke for å generere kommentarer (selv om det er veldig hyggelig, men for å gi dere, våre kjære lesere, det dere vil ha. Fortell oss hva dere lurer på!
Ha en ellers god helg, vinteravspasering eller ikke!

 

Kommentarer  

 
0 # Martin Eikeset Koren 26-02-2012 18:47
Ah! Jeg har ventet spent på kylligoppdateri ng, og kommer til å fortsette med det.

Jeg er i hvert fall interessert i å lese om dyra, samt om byggeprosjekten e. Og dyrking av saker og ting, når dét blir aktuelt.
Svar | Svar med sitat | Siter
 

Annastova er kårhuset i Nilsgarden dit odelsguten Lars har tatt med seg bykona Hanne. Neste generasjon er også kome i hus, vår vesle Nils. Saman og kvar for oss syslar me med ulike gardsprosjekt som me skriv om på bloggen.

Besøksteller
Artikkelvisninger : 126279
Innlogging